YALNIZ TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VARDIR,ÇALIŞKAN OLMAK…(1)

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki;

‘’Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır."

Sadece bu sözü üzerine bile sayfalarca yazı yazılabilir.

Başkaları yapabiliyor ise biz de yapabiliriz.Onlar başarıyorsa biz de başarabiliriz.Yeter ki ortak akıl ile planlı,programlı,sürekliği sağlayıp,odaklı bir çalışma yöntemi ile çalışalım.Küçük ya da büyük hayal kırıklıkları bizi yıldırmasın,motivasyonumuzu bozmasın,bizi yürüdüğümüz yolda enerjisi bitmiş,yorgun bir hale getirmesin.

Başarmak için,önce başarmayı istemek ,başaracağım demek gerekir.Bir konuya odaklanıp doğru yöntemler ile çalışmayı kendimize prensip haline getirdiğimizde,daha fazla heyecan duyduğumuzda başarmamak için hiçbir sebep kalmayacaktır.

Yine Atatürk diyor ki;

"Çalışmaktan; gayret sarfından, bir cezadan, bir sıkıntıdan, bir fenalıktan kaçar gibi kaçınmak, çok kötü ve tedbirsizce bir harekettir."

Çalışmak,bireyin ve toplumun temel ihtiyaçlarını karşılaması için yapması gereken faaliyetlerin bütündür.Doğru yöntemler ile verimli çalışmanın mutlak şartı yaptığınız işe ve birlikte çalıştığınız ekibe olan inancımızdır.

Çalışkan olmak,becerili olmak ve süreçleri doğru takip ederek doğru yöneterek sonuçlara ulaşmak için var gücümüzle üretmek zorundayız.Hedeflerimizi gerçekleştirmek kişisel çalışkanığımız ve üretkenliğimizle yakından ilgilidir.Odaklandığımız projelere inanarak gayret göstermek,bireysel faydadan çok toplumsal faydaya yönelmek,ışığı tutuğumuz yerin aydınlanması gibi yolumuzu aydınlatan,çıkcak engelleri daha öncedengörüp önlem almak için büyük fırsatlar doğurur.

Çalışmak,bireyin ve toplumun temel ihtiyaçlarını karşılaması için yapması gereken faaliyetlerin bütündür.Doğru yöntemler ile verimli çalışmanın mutlak şartı yaptığınız işe ve birlikte çalıştığınız ekibe olan inancımızdır.

Çalışmak,insan için hem bireysel ve hem de  toplumsal bir zorunluluktur. Kazanç elde etmek insanın yaşamını idame etirebilmek için,yani kendi şahsı için gereklidir.İnsanız ve bir çok zorunlu ihtiyaçlarımız var. Bu maddi kazançlarımızı sağlayamadıkça insan onuruna yakışan asgari yaşam koşullarında yaşamamaız mümkün olmaz.

             İnsanın aynı zamanda hem düşünsel, hem de ahlaki ihtiyaçları da var. Bunların temini de çok önemli,bu ihtiyaçlar sağlanmadıkça, insanlık ve ahlak bağımsızlığının korunması mümkün olamaz, insan insan gibi  yaşayamaz; düşünsel ve ahlaki ihtiyaçlarımızın karşılanamaması,insanın maneviyatı kararır.Yaşamı idame için gerekli  servet, aile ve devlete karşı olan yükümlülüklerimizi yerine getirme açısından da gereklidir.Çünkü yarınımızdan  emin olamaz isek,yuva kurmayı bile düşünemeyiz.Yaşama güçlü şekilde tutunamayan ve ürettken olmayan ailelerden oluşan bir devlet varlığı da sağlam ve sürdürülebilir olamaz.İnsan için mutluluk denilen şey, bu saydığımız koşulların tamamının sağlanmasından geçmektedir.

Devam edecek…